Tickets

In 2022 vieren we de 200ste verjaardag van één van de grootste Belgische componisten: César Franck (1822-1890).

Hij liet niet alleen een onnavolgbaar oeuvre na dat vandaag internationaal gewaardeerd wordt. Het boeiende leven dat hij leidde en het decor waarin het zich afspeelt, schreeuwen om een roman. Het is dat muzikale oeuvre en die spreekwoordelijke roman die de ideale ingrediënten zijn gaan vormen voor een onvergetelijk verhalend concert: Weg van César Franck.

Verteller Sander De Keere duikt met u in het woelige Europa van de 19de eeuw en houdt halt in de bruisende stad Parijs. Daar wil elke componist op dat moment zijn. Ook César Franck. Maar lusten de frivole Parijzenaars zijn ernstige muziek wel? Van waar de plotse breuk met zijn vader? En door welk bizar ongeval - vlak voor zijn deur - komt hij onfortuinlijk aan zijn einde? Wonderlijke verhalen, pittige brieven en onvergetelijke anekdotes geven u een beter beeld van de man die schuil gaat achter onze grootste componist. Er wordt niet alleen muziek uitgevoerd van César Franck zelf. Er weerklinkt ook muziek van zijn beste leerlingen waaronder Guillaume Lekeu. Uitgevoerd door het alom geprezen Sonoro Quartet.

Het Sonoro Quartet werd opgericht in 2019 door vier beloftevolle en getalenteerde muzikanten: violisten Mona Verhas en Jeroen De Beer, altviolist Séamus Hickey en cellist Paul Heyman.
 

Het quartet - met het opkomende 23-jarige talent Mona Verhas op viool - studeert momenteel aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie in Amsterdam (NSKA) waar ze les volgen bij o.a. leden van het Danel Quartet, Eberhard Feltz, Hagen Quartet etc. Het jonge kwartet speelde reeds in zalen zoals de Bijloke, Amuz, De Singel en was te gast op het Beethoven Festival 2020 waar ze de première uitvoerden van het eerste strijkkwartet van Eric Domench, opgenomen door de SWR televisie. Sonoro, een warm ensemble met een mooie ronde sound dat zich in 2022 voornamelijk zal focussen op Francks strijkkwartetten.

Locatie:
Liberale Kring
Dreefstraat 16
9400 Ninove


Prijzen

-26 jaar: € 7 / Vriendenpas: € 11.2 / Basisprijs: € 14 / Reductie: € 13

Locatie